2016-09_Albánské Alpy s CK Alpina

Název

2016-09_Albánské Alpy s CK Alpina

Popis

1. den: Předpokládaný odjezd z Brna v 16 hod přes Bratislavu, noční přejezd Maďarska a Srbska.
2. den: Povinná 9 hod pauza autobusu. Túra v pohoří Bjelasica v Černé Hoře z Mojkovacu k planinarskému domu Džambas, nákupy, hospůdky (6 hod, ? 800 m, ? 800 m). Večerní přejezd do Albánie do horské vesničky Boga (4 hod).
3.-8. den: Šestidenní přechod Albánských Alp Bjeshkët e Namuna (Prokletije) nádhernou horskou krajinou zcela mimo dosah civilizace. Přechod několika horských sedel, někdy prudké stoupání či klesání, občas nepříjemná suť, ale vše okořeněno nádhernou horskou krajinou a klidem, jaký v jiných horách těžko zažijeme. 6. den ze základního tábora u jezer nalehko pokus o výstup na nejvyšší vrchol Prokletých hor Maja Jezerce (2694 m). Poslední den prudký sestup k vyschlému řečišti, jím cesta do vesnice Valbona s příjemnou hospůdkou, oslava šťastného návratu z hor. (denně průměrně 6-11 hod, ? 950 m, ? 950 m)
9. den: Setkání s autobusem a odjezd z Bajram Curri do Kosova, prohlídka pravoslavného kláštera Visoki Dečani (největší středověký kostel na Balkáně (UNESCO), jeden z nejdůležitějších srbských monastýrů, nyní chráněný vojáky KFOR), městečko Peč (Peja) s klášterním komplexem pečského patriarchátu.
10. den: Výstup na nejvyšší vrchol Kosova Djeravica (2656 m) v kosovské části pohoří Prokletije (7-8 hod, ? 1250 m, ? 1250 m), přejezd do Černé Hory.
11. den: Dopolední túra v okolí Rožaje. Noční přejezd Srbska a Maďarska.
12. den: V dopoledních hodinách návrat přes Bratislavu do Brna.

Období

Statistiky

  • 345 fotek
  • 0 se líbí

Fototechnika

Panasonic DMC-TZ70

Nastavení

Nahlásit album
Reklama

Pokračujte v prohlížení

Jestli se vám album líbí…

Přihlásit se na Rajče Prohlédnout znovu
Spustit prezentaci Zastavit
TIPZměny uložíte také pokračováním na další fotku či video a zrušíte je klávesou ESC.
Přidejte do popisu štítky (např. #svatba #cestování) a fotku či video tak objeví více lidí.
2016-09_Albánské Alpy s CK Alpina
Komentáře Přidat