2019-04-27_Výlet do údolí řeky Waldnaab (Bavorsko)

Název

2019-04-27_Výlet do údolí řeky Waldnaab (Bavorsko)

Popis

Prohlídka hradu Falkenberg, pak rasa 15km od hradu údolím řeky Naba do Windischeschenbachu (mapa: https://mapy.cz/s/3pklu), v cíli ochutnávka domácího piva Zoigl a bavorské "pivovarské" kuchyně v hostinci Schafferhof (Zoigl za 2€, http://www.schafferhof-zoigl.de/).
Orientace v údolí řeky je snadná. Pěší trasy jsou dobře zakresleny i na českém mapovém potálu mapy.cz. Od hradu (trasa 15 km) se dá jít rovnou kolem řeky, případně lze vyšlápnout na kopec Ölberg s pěkným výhledem na Falkenberg (křížová cesta, památník světovým válkám) a sejít pak k řece (+1km). V údolí je jediná hospoda, která se jmenuje Blockhütte. Ta je uvedena snad na všech rozcestnících. U ní vyjdou ti, kteří sejdou do údolí z dálničního odpočívadla (trasa 10 km). U této restaurace se můžete rozhodnout, zda půjdete po pohodlné cestě po levém břehu = cyklostezka, nebo po pěšině na pravém břehu (pěkn&ea cute; ba lvany, prostě divočina). Pokud půjdete po pravém břehu, nezapomeňte včas přejít na levý břeh po můstku, jinak se od řeky odkloníte zpět na dálnici. Na konci údolí vyjdete na louku. Podejdete dálniční most a následně silniční most. Za ním se můžete rozhodnout, zda vystoupáte do Windischeschenbachu (tj. půjdete pod železniční most), nebo odbočíte vlevo a vystoupáte do Neuhausu. Windischeschenbach a Neuhaus tvoří souměstí, které je rozděleno řekou. V Neuhausu je hrad, který je viditelný z dálky. Je v něm umístěno muzeum řeky Waldnaab. Otevírací doba 14:00 - 18:00. (Popisek: Josef Ticha, KČT, odbor Krušné hory Sokolov).

Období

Statistiky

  • 152 fotek
  • 0 se líbí

Fototechnika

Panasonic DMC-TZ70

Kategorie a štítky

Nastavení

Nahlásit album
Slevy 25 % platí na všechny dárky z fotek. Vytvořte si z vašich fotek snadno fotoknihu, plakát, fotky na zeď a další fotoprodukty. Sleva platí po zadání kódu: Vajicka
S kódem: Vajicka Akce platí do 14. 4. 2024
Zjistit více

Vytvořte si fotodárky

Z alb a fotek na Rajčeti nebo i z disku počítače si můžete snadno a rychle vytvořit různé fotodárky pro sebe nebo své přátele.

Reklama
Reklama

Pokračujte v prohlížení

Jestli se vám album líbí…

Přihlásit se na Rajče Prohlédnout znovu
Spustit prezentaci Zastavit
TIPZměny uložíte také pokračováním na další fotku či video a zrušíte je klávesou ESC.
Přidejte do popisu štítky (např. #svatba #cestování) a fotku či video tak objeví více lidí.
2019-04-27_Výlet do údolí řeky Waldnaab (Bavorsko)
Komentáře Přidat